2020-06-30 06:00Bloggpost

Hallstahammar har i ett års tid haft gratis hundbajspåsar på 25 platser i kommunen

Hallstahammar har i ett års tid haft TiksPac-stationer med gratis hundbajspåsar på 25 platser i kommunen. När perioden nu summeras kan TiksPac konstatera att 50 000 påsar har gått åt. Statistik från företaget visar dessutom att kostnadsfria påsar påminner hundägare och invånare att plocka upp hundbajs och skräp och bidrar därmed till 60 procent renare närmiljö.

TiksPacs stationer med nedbrytbara hundbajspåsar placeras på strategiska platser och underlättar för hundägare och skräpplockarare att hålla rent i sin närmiljö. En analys av de senaste årens insatser visar på att det i snitt blivit 60 procent renare runt stationerna. I Hallstahammar har man i ett års tid haft TiksPac-stationer med gratis hundbajspåsar på 25 platser i kommunen. När perioden nu summeras kan TiksPac konstatera att 50 000 påsar har gått åt, som bidragit till att skräp och hundbajs hamnat i papperskorgen istället för i naturen. Det innebär 159 kilo hundskit, vilket är lika mycket som 64 chihuahuor.

Det är jättekul att se att påsarna används i Hallstahammar kommun och att de faktiskt bidrar till ett renare samhälle. Egentligen handlar det om enkel psykologi – där det är rent, där håller man rent. Om vi underlättar för människor att hålla rent efter sig, ger det ringar på vattnet och skapar en positiv attitydförändring, säger Daniel Hansson, försäljningschef på TiksPac.

Konceptet möjliggörs av lokala företag 
Men det är inte bara kommunen som är att tacka för att det blivit renare. TiksPac-stationerna är gratis både för kommunen och användaren tack vare att lokala företag finansierar konceptet genom att synas på stationerna med sin logotyp. Tikspacs påsstationer kan även köpas in och skötas av bostadsföreningar, campingar, hotell och andra rörelser som vill få ett renare område.

Tillsammans med lokala företag underlättar vi för människor att hålla rent i sin närhet. Det lokala engagemanget visar vägen framåt och tillsammans kan vi medvetandegöra nedskräpningen och försiktigt putta människor i rätt riktning, säger Daniel Hansson, försäljningschef på TiksPac.


Om TiksPac

Att förverkliga en idé Stig-Arne Mårtensson, grundare av TiksPac, flyttade från storstaden till den idylliska småstaden Falkenberg 2001. Under promenaderna med hunden Smilla upptäckte han snart att många inte plockade upp efter sina hundar – ett första intryck som inte var särskilt positivt. Därför utvecklade han TiksPac-konceptet, som omfattar en station med nedbrytbara hundpåsar. Konceptet sponsras av företag som exponeras lokalt med sina varumärken, och på så sätt underlättar för sina kunder att hålla rent efter sig. TiksPac är idag ett internationellt renhållningsföretag med lokala rötter. Tillsammans med företag och kommuner skapar vi engagemang genom att medvetandegöra nedskräpningen och underlätta upplockningen. Vår vision: Rent Nära Dig!

Kontaktpersoner

Daniel Hansson
Försäljningschef
Daniel Hansson